7 Aralık 2015 Pazartesi

Avukat ve AB Avukatlık Meslek Kuralları

Avukat ve İşlevi

Hukukun işlevselleşmesi için avukat başat rol oynar. Avukat, mesleki faaliyetini yerine getirirken bir taraftan adaletin gerçekleşmesini sağlar diğer taraftan da müvekkilinin hak ve özgürlüklerini savunur. Avukat, mesleki faaliyetinde insan haklarını gözetmek, muhatap olduğu kişilere karşı mesleğin etik ilkelerine göre davranmakla yükümlüdür.
Avukat

Avukat ve Avukatlık Meslek Kurallarının Niteliği

Meslek kurallarının amacı avukatı ve avukatlık mesleğini fonksiyonel hale getirmektir. Meslek kurallarına uymayan avukat disiplin yaptırımı ile karşılaşır.
Avukatın bağlı olduğu baronun kendine özgü örf ve adet dayalı mesleki kuralları olabilir. Mesleğin işlevine uygun bir şekilde icra edilebilmesi için gerekli bu kurallar, ilgili baro üyeleri için de ortak bir mesleki zemin sağladığından tüm meslektaşlar tarafından mutlaka uyulması gereken kurallardır.
AB meslek kurallarının amacı, hangi ülkede avukatlık yapılırsa yapılsın ilkeler doğrultusunda avukatlık mesleği için ortak standartlar belirlemektir.
Avukat, mesleğini geçici olarak icra ettiği yerde bulunan üyesi olmadığı baronun da avukatlık meslek kurallarına uygun hareket etmekle yükümlüdür.

https://barandogan.av.tr/blog/ceza-hukuku/avukat-ve-ab-avukatlik-meslek-kurallari.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder